Onze missie

AlkmaarEnergie streeft naar een volledig duurzaam en energieneutraal Alkmaar waarin we in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Het doel is om in onze eigen gemeente zelf zo veel mogelijk duurzame energie op te wekken. Met onze initiatieven richten we ons ook op energie besparen, want dat is minstens zo belangrijk als duurzaam opwekken. We doen dit zoveel mogelijk in onze eigen omgeving, zodat het geld in de gemeenschap blijft en de economie van Alkmaar wordt versterkt.

Energiecoöperatie

U ziet het steeds meer om u heen: inwoners en ondernemers slaan de handen ineen om energie te besparen en nieuwe wegen te ontdekken om zelf energie op te wekken. Zo'n samenwerking kan binnen een energiecoöperatie. Op dit moment zijn er meer dan 300 van dit soort energiecoöperaties in Nederland. AlkmaarEnergie is een jonge loot aan deze boom. Samen met onze leden ontwikkelen we nieuwe initiatieven om een duurzaam Alkmaar te realiseren, voor ieder met een verschillende motivatie. Of u nu:

  • Een concrete bijdrage wilt leveren aan een beter milieu,
  • Overal zonnepanelen ziet verschijnen op daken en wil ontdekken of dat ook bij u kan,
  • Geen zonnepanelen kan installeren maar wel duurzame, lokale energie wil afnemen en stimuleren,
  • Interesse hebt in de fascinerende technologie van schone energie,
  • Onderdeel wil worden van een actieve Alkmaarse gemeenschap,
  • Zelfredzamer wil zijn en minder afhankelijk van (buitenlandse) energieleveranciers, of
  • Onafhankelijk advies wil over energie besparen en/of opwekken.

We heten u meer dan welkom om u samen met ons in te zetten voor een duurzaam Alkmaar. Wordt lid en maak samen met ons de stap naar meer controle over uw energierekening, het behoud van geld in de lokale economie én draag daadwerkelijk bij aan een beter klimaat