Ik wil energie afnemen

Wij leveren energie van de groenste energieleverancier, OM, de overkoepelende organisatie van alle energie coöperaties in Nederland. Zo weet u zeker dat u groene én lokale energie afneemt.

Wat is groene energie?

Groene energie wordt geworven uit een onuitputbare bron en is schoon en betrouwbaar. Het draagt niet bij aan klimaatverandering en er is nauwelijks sprake van schadelijke effecten voor het klimaat.

Deze criteria benadrukken het duurzame karakter, waardoor ook vaak wordt gesproken over duurzame energie. Wind, zon en water vallen hier duidelijk onder, in tegenstelling tot kolen, of gas. Deze laatsten worden grijze energie genoemd.

Soms ontstaat er verwarring: is groen nou echt groen, of zit er aan sommige groene energie een grijs randje? Dat laatste is in veel gevallen waar. Veel energieleveranciers kopen hun stroom 'grijs' in en vergroenen het door Garanties van Oorsprong (GvO's) te kopen. Dit zijn certificaten die energieproducenten kunnen krijgen voor elke eenheid groene stroom die zij opwekken. Eigenlijk wisselt een energieleverancier hiermee grijze stroom in voor de groene stroom van de producent van wie hij de certificaten koopt. Deze certificaten worden dus los van de fysieke stroom verhandeld. De Consumentenbond heeft op een rijtje gezet wie het groenst en wie het grijst is, en wij waren bijzonder blij dat juist de duurzame energie van OM het aller, aller groenst is en ook nog eens 100% van eigen bodem.

Waarom overstappen?

Elke dag maakt u keuzes die het leven van uzelf en anderen beïnvloeden. Elke dag weegt u voor- en nadelen af, maar wat neemt u eigenlijk mee in uw eigen energiekeuze? Is de prijs het belangrijkste of toch het milieu. Wist u eigenlijk dat u met het overstappen op groene stroom u echt iets doet tegen klimaatverandering? AlkmaarEnergie lid is van OM en wij kunnen dus de groenste duurzame energie van Nederland aan Alkmaar leveren. En, niet onbelangrijk, de energie van OM is ook nog goedkoper dan (grote) aanbieders zoals Nuon en Essent. Kijk hier voor onze actuele tarieven (onderaan de pagina).

Overstappen is zo gedaan! Vul op onze site de offerteaanvraag in en alles gaat vanzelf. De overeenkomst met uw huidige energieleverancier wordt zelfs voor u opgezegd. Daarom zeggen wij van AlkmaarEnergie: "doe mee en stap NU over!" En heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.