Groen Koedijk

Energieproject Groen Koedijk

Foto: © Speakers Academy/fotograaf Walter Kallenbach

Na de geslaagde energiemarkt en goed bezochte lezing van André Kuijpers op 6 februari in Koedijk gaat AlkmaarEnergie in samenwerking met de Bewonersonderneming de Rietschoot, NME en de gemeente Alkmaar van start met de het verder verduurzamen van Koedijk. Het project Groen Koedijk moet de gemeenschap duurzamer, zelfredzamer en economisch zelfstandiger worden. Energie besparen en opwekken, woningen verduurzamen en een ambitieus werkgelegenheidsproject voor 50+ ers. Alles om energie in Koedijk te houden en er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken!

Meer informatie

Geslaagde Energiemarkt Koedijk

Op zaterdag 6 februari 2016 organiseerde Bewonersonderneming de Rietschoot (Koedijk), in samenwerking met AlkmaarEnergie, een bijzondere Energiemarkt. Waarom bijzonder? Speciale gast die dag was André Kuijpers! Als geen ander kan André Kuijpers namelijk vertellen over de kwetsbaarheid van onze planeet en de noodzaak om ons allemaal in te zetten voor een duurzamere manier van leven. André Kuijpers wist iedereen te inspireren om werk te maken van het verduurzamen van onze omgeving! Draaiend om de aarde heeft André Kuipers met eigen ogen gezien hoe kwetsbaar we zijn en dat we moeten stoppen met roofbouw te plegen op onze planeet.

Op de Energiemarkt was van alles te doen. Een aantal aanbieders van producten en diensten die u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en uw dagelijks leven. Verder waren er een aantal Koedijker bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Door NME Alkmaar werden er kinderactiviteiten georganiseerd waarbij de jeugd de handen uit de mouwen moest steken. Bewoners uit Koedijk konden op de energiemarkt zien hoe makkelijk het is om energie te besparen en zelf op te wekken, hoe je de energie van alle lokale bedrijven kunt inzetten om daar als gemeenschap optimaal van te profiteren en hoe je energie kunt krijgen van allerlei ontspannende activiteiten. AlkmaarEnergie nam een belangrijke plek in op de markt. Verscheidene bewoners namen hun energierekening mee en lieten ons er naar kijken. Antwoorden op de vragen hoe de energierekening omlaag te brengen werden gevonden.